AKTIN NÖVÜ
AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI NAZİRLƏR KABİNETİNİN QƏRARLARI
QƏBUL EDİLDİYİ TARİX
08.01.2013
QEYDİYYAT NÖMRƏSİ
2
ADI
Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin şəxsi heyəti üçün ərzaq payı normalarının və xidməti heyvanlarının yemləmə normalarının təsdiq edilməsi haqqında
RƏSMİ DƏRC EDİLDİYİ MƏNBƏ
QÜVVƏYƏ MİNMƏ TARİXİ
01.01.2013
AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI VAHİD HÜQUQi TƏSNİFATI ÜZRƏ İNDEKS KODU
340.000.000
HÜQUQİ AKTLARIN DÖVLƏT REYESTRİNİN QEYDİYYAT NÖMRƏSİ
HÜQUQİ AKTIN HÜQUQİ AKTLARIN DÖVLƏT REYESTRİNƏ DAXİL EDİLDİYİ TARİX
Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Fərmanı

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin şəxsi heyəti üçün ərzaq payı normalarının və xidməti heyvanlarının yemləmə normalarının təsdiq edilməsi haqqında [1]

 

AZƏRBAYCAN RESPUBLİKASI NAZİRLƏR KABİNETİNİN QƏRARI

 

Azərbaycan Respublikası Konstitusiyasının 119-cu maddəsinin səkkizinci abzasını rəhbər tutaraq, Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Milli Təhlükəsizlik Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Fövqəladə Hallar Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Ədliyyə Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Maliyyə Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası İqtisadi İnkişaf Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Səhiyyə Nazirliyinin, Azərbaycan Respublikası Xüsusi Dövlət Mühafizə Xidmətinin və Azərbaycan Respublikası Dövlət Sərhəd Xidmətinin razılaşdırılmış təkliflərini nəzərə alaraq Azərbaycan Respublikasının Nazirlər Kabineti qərara alır:

1. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin ümumqoşun və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyəti üçün ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (1 nömrəli əlavə). [2]

2. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin dənizçi heyəti üçün ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (2 nömrəli əlavə). [3]

3. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin uçuş heyəti üçün ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (3 nömrəli əlavə).

4. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinin müalicə ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (4 nömrəli əlavə). [4]

5. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin kursantları və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin kursantları və dinləyiciləri üçün ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (5 nömrəli əlavə). [5]

6. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin hərbi lisey kursantları üçün ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (6 nömrəli əlavə).

7. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin xüsusi təyinatlı dəstələrinin, Azərbaycan Ordusunun əməliyyat (komando) briqadalarının ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (7 nömrəli əlavə). [6]

8. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin kəşfiyyat qrupları üçün ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (8 nömrəli əlavə).

9. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin ümumqoşunları və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyəti üçün quru ərzaq payı Normaları” təsdiq edilsin (9 nömrəli əlavə). [7]

10. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinin ərzaq payları verilərkən məhsulların əvəz olunması Normaları” təsdiq edilsin (10 nömrəli əlavə). [8]

11. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinə müalicə ərzaq payları verilərkən məhsulların əvəz olunması Normaları” təsdiq edilsin (11 nömrəli əlavə). [9]

12. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin xidməti itləri üçün sutkalıq yemləmə Normaları” təsdiq edilsin (12 nömrəli əlavə). [10]

13. “Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin xidməti atları üçün sutkalıq yemləmə Normaları” təsdiq edilsin (13 nömrəli əlavə). [11]

14. Azərbaycan Respublikası Nazirlər Kabinetinin “Azərbaycan Respublikası müdafiə, daxili işlər, ədliyyə, fövqəladə hallar, milli təhlükəsizlik nazirliklərinin, gömrük orqanlarının, Azərbaycan Respublikası Dövlət Sərhəd Xidmətinin və Azərbaycan Respublikası qanunvericiliyində nəzərdə tutulan digər hərbi birləşmələrin hərbi qulluqçularını, sıravi və rəis heyətinə mənsub şəxslərini ərzaq payı və pul vəsaiti ilə təmin etmək haqqında” 1992-ci il 19 may tarixli 271 nömrəli qərarının 1-ci hissəsi və 2001-ci il 19 iyul tarixli 125-6 nömrəli qərarı 2012-ci il 31 dekabr tarixindən ləğv edilsin.

15. Bu qərar 2013-cü il yanvarın 1-dən qüvvəyə minir.

 

Azərbaycan Respublikasının Baş naziri   Artur Rasi-zadə

 

Bakı şəhəri, 8 yanvar 2013-cü il

     № 2

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

1 nömrəli əlavə

 

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin ümumqoşun və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyəti ərzaq payı [12]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək

600

2.

2-ci növ buğda unu

10

3.

Müxtəlif yarmalar

120

4.

Makaron məmulatları

40

5.

Ət

250

6.

Balıq

120

7.

Bitki yağı

40

8.

Kərə yağı

30

9.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

100

20

10.

Pendir

20

11.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

12.

Şəkər

70

13.

Cem (povidlo)

20

14.

Xörək duzu

20

15.

Çay

2

16.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

17.

Xardal tozu

0,3

18.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

19.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

20.

Tomat pastası

6

21.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

850

 

 

- kartof

550

- kələm

130

- çuğundur

30

- yerkökü

50

- soğan

50

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

40

22.

Qurudulmuş meyvələr

10

23.

Təbii meyvə və ya giləmeyvə şirələri

100

24.

Vitamin preparatı “Heksavit”

1

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin generalları, zabitləri, gizirləri, miçmanları, müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət hərbi qulluqçuları, çavuşları, əsgərləri və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyəti; [13]

1.2. toplanışa çağırılmış hərbi vəzifəlilər;

1.3. aerodromlarda daimi işləyən və uçuş aparatlarına xidmət edən hərbi qulluqçular (uçuş heyəti istisna olmaqla);

1.4. intizam xarakterli hərbi hissədə cəza çəkən və intizam qaydalarında həbs olunaraq, qarnizon hauptvaxtlarında saxlanılan hərbi qulluqçular;

1.4-1. Azərbaycan Respublikasının İnzibati Xətalar Məcəlləsi ilə müəyyən edilmiş hallarda inzibati həbs tətbiq edilərək hauptvaxtlarda saxlanılan hərbi qulluqçular; [14]

1.5. ali və orta ixtisas və tam orta təhsil müəssisələrində hərbi hazırlıq keçmək üçün toplanışlara (təcrübə keçməyə) çağırılmış tələbələr, kursantlar, şagirdlər və hərbi vəzifəlilər toplanışda (təcrübədə) olduqları müddətdə;

1.6. Silahlı Qüvvələrin ehtiyat zabit, gizir və müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət hərbi qulluqçularının hazırlığı kurslarında təhsil alan şəxslər - gəldikləri gündən həqiqi hərbi xidmətə daxil olduqları günə qədər olan müddətdə;

1.7. orkestrlərin musiqiçi şagirdləri;

1.8. müddətli həqiqi hərbi xidmətə çağırılmış vətəndaşlar – Səfərbərlik və Hərbi Xidmətə Çağırış üzrə Dövlət Xidmətinin yerli qurumu tərəfindən hərbi hissələrə göndərildiyi gündən müvafiq qaydada şəxsi heyətin siyahılarına daxil edildiklərinə qədər olan müddətə;

1.9. mayakların, radiomayakların, naviqasiya avadanlığı vasitələri qruplarının, radionaviqasiya və hidrometeorologiya stansiyalarının (məntəqələrinin) və Hərbi Dəniz Qüvvələrinin əmək və məişət şəraiti xüsusi ilə çətin olan digər sahil naviqasiya avadanlığı obyektlərinin mülki xidmət heyəti.

2. Aşağıdakı normalara uyğun olaraq əlavə ərzaq payı verilsin:

2.1. döyüş şəraitində hesab olunan hərbi hissələrdə döyüş növbətçiliyi aparan hərbi qulluqçulara – 15 qr. kərə yağı, 20 qr. şəkər, 1 qr. çay, 100 qr. 1-ci növ çörək, yeməklərin hazırlanması üçün 2,5 litr su, içmək üçün 16 aprel tarixindən 14 oktyabr tarixinədək (yay mövsümü) 2,0 litr, 15 oktyabr tarixindən 15 aprel tarixinədək isə (qış mövsümü) 1,0 litr su; [15]

2.2. dəniz səviyyəsindən 1000 metr yüksəklikdə yerləşən hərbi hissələrdə (bölmələrdə) həqiqi hərbi xidmət keçən hərbi qulluqçulara – 20 qr. şəkər, 1 qr. çay, 100 qr. 1-ci növ çörək, 15 qr. kərə yağı və 1500 metr yüksəklikdə yerləşən hərbi hissələrdə (bölmələrdə) həqiqi hərbi xidmət keçən hərbi qulluqçulara – 20 qr. şəkər, 1 qr. çay, 100 qr. 1-ci növ çörək, 15 qr. kərə yağı, 20 qr. qatılaşdırılmış şəkərli süd;

2.3. daimi olaraq aerodromlarda, poliqonlarda, texniki və start mövqelərində uçuş aparatlarına bilavasitə xidmət edən zabit, gizir və müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət hərbi qulluqçularına 50 qr. ət və 20 qr. pendir;

2.4. təmənnasız qan verən donorlara (qan verdikləri gün) 45 qr. şokolad, 200 qr. təbii meyvə və giləmeyvə şirəsi, 50 qr. peçenye;

2.5. ionlaşdırıcı şüalanmaların orqanizmə təsiri şəraitində və tərkibində zəhərli komponentlər olan yanacaqla işləyən (xidmət edən) hərbi qulluqçulara – 50 qr. ət, 30 qr. kərə yağı, 100 qr. inək südü və 20 qr. pendir;

2.6. xidməti vəzifələrini yerinə yetirərkən həlak olmuş hərbi qulluqçuların ailələrinə birdəfəlik maddi yardım: 45-50 kq. düyü, 45-50 kq. şəkər tozu, 3 kq. çay, 20-25 kq. kərə yağı və 45-50 kq. 1-ci növ un;

2.7. iş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

2 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin dənizçi heyəti üçün ərzaq payı [16]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək

600

2.

2-ci növ buğda unu

10

3.

Müxtəlif yarmalar

110

4.

Makaron məmulatları

40

5.

Ət

250

6.

Balıq

90

7.

Bitki yağı

40

8.

Kərə yağı

45

9.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

100

20

10.

Pendir

20

11.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

12.

Şəkər

70

13.

Cem (povidlo)

20

14.

Xörək duzu

20

15.

Çay

2

16.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

17.

Xardal tozu

0,3

18.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

19.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

20.

Tomat pastası

6

21.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

850

 

- kartof

550

- kələm

130

- çuğundur

30

- yerkökü

50

- soğan

50

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

40

22.

Qurudulmuş meyvələr

20

23.

Təbii meyvə və ya giləmeyvə şirələri

50

24.

Vitamin preparatı “Heksavit”

1

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin Dəniz Qüvvələrinin admiralları, zabitləri, gizirləri, miçman-ları, müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət hərbi qulluqçuları, çavuşları və matrosları;

1.2. Hərbi Dəniz Qüvvələrində gəmilərin ştat üzrə ekipajlarının mülki fəhlə və qulluqçuları.

2. Aşağıdakı normalara uyğun olaraq əlavə ərzaq payı verilsin:

2.1. Hərbi Dəniz Qüvvələrinin dörd saatdan artıq müddətə bazadan ayrılaraq dənizə çıxan heyətinə 150 qr. 1-ci növ buğda unundan hazırlanmış qalet, 200 qr. ət konservi, 30 qr. şəkər, 1 qr. çay və 10 qr. şokolad;

2.2. təzyiq kameralarında (dalğıc barokameralarında) dalğıclara və şəxsən iş aparan başqa şəxslərə - 125 qr. ət, 20 qr. kərə yağı, 40 qr. qatılaşdırılmış şəkərli süd, 15 qr. peçenye və 5 qr. təbii qəhvə;

2.3. dərin su dalğıclarına 30 qr. şəkər, 70 qr. peçenye, 150 qr. təzə meyvə və ya meyvə şirəsi və 1 ədəd yumurta;

2.4. iş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

3 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin uçuş heyəti üçün ərzaq payı [17]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək

500

2.

1-ci növ buğda unu

60

3.

Müxtəlif yarmalar

60

4.

Makaron məmulatları

40

5.

Quş əti

50

6.

Hisdə qurudulmuş kolbasalar və ətlər

25

7.

Balıq

90

8.

Ət

300

9.

Bitki yağı

25

10.

Kərə yağı

60

11.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

200

40

12.

Xama

30

13.

Kəsmik

30

14.

Pendir

20

15.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

16.

Şəkər

80

17.

Xörək duzu

20

18.

Çay

1,2

19.

Təbii qəhvə

2,5

20.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

21.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

22.

Xardal tozu

1

23.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

24.

Tomat pastası

10

25.

Jelatin və ya xörək həlimi

0,5

26.

Quru xəmir mayası

0,5

27.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

900

 

- kartof

550

- kələm

120

- çuğundur

30

- yerkökü

40

- soğan

50

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

110

28.

Qurudulmuş meyvələr

10

29.

Təzə meyvə və ya meyvə şirəsi

200

30.

Şokolad

15

31.

Qatılaşdırılmış şəkərli süd

20

32.

Vitamin preparatı “Heksavit”

1

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin uçuş aparatlarının əvəzedici heyətləri də daxil olmaqla ştat tərkibinə daxil olan uçuş heyətinin (bütün təyyarəçilər və şturmanlar) hərbi qulluqçuları;

1.2. uçuş aparatlarının ştat tərkibinə daxil olmayan, lakin müvafiq növ uçuş aparatlarında ştat heyəti üçün müəyyən edilmiş uçuş normasından az olmayaraq döyüş və təlim hazırlığı planı üzrə uçuşlarda iştirak edən hərbi qulluqçular;

1.3. təyyarəçi və şturman ixtisasları üzrə hərbi qulluqçu hazırlayan xüsusi təyinatlı təhsil müəssisəsinin kursantları – tədris planına müvafiq praktiki uçuşlara başladığı gündən praktika qurtaranadək və məktəbi bitirib əmr ilə zabit hərbi rütbəsinin verildiyi gündən; [18]

1.4. uçuş günlərində – bütün hərbi qulluqçular, uçan laboratoriyanın şəxsi heyəti, tədqiqatçılar, sınaqçılar, təlimatçılar, məşqçilər, təyyarədəki tərcüməçilər, radistlər, təyyarə bələdçiləri;

1.5. döyüş və təlim hazırlığı planına əsasən paraşütlə tullanan paraşüt-desant və hava-desant heyətinə mənsub şəxslər – paraşütlə tullanan günlərdə;

1.6. hərbi hissələrin tibb məntəqələrində müalicədə olan uçuş heyətinin hərbi qulluqçuları;

1.7. ali, orta ixtisas və tam orta təhsil müəssisələrində hərbi hazırlıq keçmək üçün toplanışlara (təcrübə keçməyə) çağırılmış tələbələr, kursantlar, şagirdlər və hərbi vəzifəlilər – toplanışda (təcrübədə) uçuşlara başladıqları gündən toplanış (təcrübə) qurtaranadək;

1.8. reaktiv, turboreaktiv, turbovintli təyyarələrin və vertolyotların uçuş heyətləri üçün faraş tərəvəz, meyvə və giləmeyvələrin onlara çatacaq orta aylıq payının 20 faizi qədər məbləğində bazarlardan (ticarət obyektlərindən) satın alınmasına və uçuş heyətinə norma üzrə verilməsinə icazə verilir.

2. İş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

4 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinin müalicə ərzaq payı [19]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan çörək

500

2.

1-ci növ buğda unu

10

3.

Müxtəlif yarmalar

80

4.

Makaron məmulatları

40

5.

Ət

200

6.

Quş əti

50

7.

Balıq

100

8.

Bitki yağı

30

9.

Kərə yağı

45

10.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

300

60

11.

Xama

30

12.

Kəsmik

30

13.

Pendir

20

14.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

15.

Şəkər

70

16.

Xörək duzu

10

17.

Cem (povidlo)

10

18.

Çay

2

19.

Təbii qəhvə

1

20.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

21.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

22.

Xardal tozu

0,3

23.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

24.

Tomat pastası

6

25.

Kartof nişastası

5

26.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

850

 

- kartof

550

- kələm

120

- çuğundur

40

- yerkökü

50

- soğan

40

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

50

27.

Təzə meyvə və ya meyvə şirələri

200

28.

Qurudulmuş meyvələr

20

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinin tibb müəssisələrində bir gündən artıq ambulator və stasionar müayinə keçən və müalicə olunan şəxslər.

2. Uçuş heyətinin hərbi tibb müəssisələrində tibbi müayinədə və müalicədə olan hərbi qulluqçuları.

3. Gündə hər adama aşağıdakı normalara uyğun olaraq əlavə ərzaq payı verilsin:

3.1. orqanizmi yanğın təsiri və şüa ilə zədələnmiş xəstələrə 50 qr. ət, 20 qr. yarı hisdə qurudulmuş ət və ya kolbasa, 50 qr. ət konservi, 30 qr. balıq, 10 qr. xama, 120 qr. kəsmik, 20 qr. pendir, 150 qr. meyvə və ya giləmeyvədən konservləşdirilmiş kompotlar və 0,5 qr. təbii qəhvə.

4. Böyrək xəstəlikləri ilə hərbi tibb müəssisələrində müalicədə olan xəstələr (hər adama gündə) aşağıdakı ərzaq payı ilə təmin edilsinlər:

4.1. 300 qr. 1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək, 100 qr. yarma və makaron məmulatları, 700 qr. kartof, 300 qr. tərəvəz, 375 qr. təzə meyvə, 100 qr. qurudulmuş meyvə, 25 qr. meyvə və ya giləmeyvə şirəsi, 100 qr. şəkər, 1 qr. çay, 100 qr. ət, 100 qr. balıq, 400 qr. inək südü, 100 qr. kəsmik, 35 qr. xama, 60 qr. kərə yağı, 50 qr. bitki yağı və 1 ədəd toyuq yumurtası.

5. Vərəm və pnevmokonioz xəstəlikləri ilə hərbi tibb müəssisələrində müalicə olunan xəstələr aşağıdakı ərzaq payı ilə təmin edilsinlər:

5.1. 500 qr. 1-ci növ buğda unundan bişirilmiş çörək, 75 qr. 1-ci növ buğda unu, 75 qr. müxtəlif yarma və makaron məmulatı, 400 qr. kartof, 500 qr. tərəvəz və göyərti, 200 qr. təzə meyvə, 30 qr. qurudulmuş meyvə, 100 qr. şəkər və qənnadı məmulatı, 3 qr. təbii qəhvə, 1 qr. çay, 200 qr. ət, 120 qr. balıq, 20 qr. kolbasa məmulatı, 500 qr. inək südü, 70 qr. kəsmik, 30 qr. xama, 15 qr. pendir, 60 qr. kərə yağı, 25 qr. bitki yağı, 2 ədəd toyuq yumurtası, 1 qr. duz və ədviyyat. Vərəm və pnevmokonioz xəstələrinin qidalanması üçün müalicə həkimlərinin göstərişləri əsasında hər bir xəstəyə ərzaq payının ümumi dəyəri hüdudlarında müvafiq ərzaq məhsullarından pəhriz təyin olunur.

6. Müalicə ərzaq payı üzrə ərzaq məhsullarının əvəz olunması xəstələr üçün təyin olunmuş pəhrizlərə müvafiq qaydada əvəzetmə normaları əsasında həyata keçirilsin.

7. İş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

5 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin kursantları və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin kursantları və dinləyiciləri üçün ərzaq payı [20]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək

600

2.

2-ci növ buğda unu

10

3.

Müxtəlif yarmalar

100

4.

Makaron məmulatları

40

5.

Ət

250

6.

Balıq

100

7.

Bitki yağı

30

8.

Kərə yağı

45

9.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

100

20

10.

Pendir

20

11.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

12.

Şəkər

70

13.

Cem (povidlo)

20

14.

Xörək duzu

20

15.

Çay

1

16.

Təbii qəhvə

1,5

17.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

18.

Xardal tozu

0,3

19.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

20.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

21.

Tomat pastası

6

22.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

850

 

- kartof

550

- kələm

130

- çuğundur

30

- yerkökü

50

- soğan

50

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

40

23.

Qurudulmuş meyvələr

10

24.

Təbii meyvə və ya giləmeyvə şirələri

100

25.

Vitamin preparatı “Heksavit

1

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin hərbi qulluqçu hazırlayan xüsusi təyinatlı ali təhsil müəssisələrinin kursantları və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin kursantları və dinləyiciləri; [21]

1.2. ehtiyat zabit, gizir və müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət hərbi qulluqçularının hazırlığı kurslarında təhsil alan şəxslər - həqiqi hərbi xidmətə daxil olduqları gündən, ali təhsil müəssisələrində zabit hazırlanması üzrə xüsusi proqramla təhsil alan və kazarma şəraitində yaşayan tələbələr.

2. İş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

6 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin hərbi lisey kursantları üçün ərzaq payı [22]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək

600

2.

Peçenye

20

3.

1-ci növ buğda unu

50

4.

Müxtəlif yarmalar

70

5.

Manna yarması

20

6.

Makaron məmulatları

40

7.

Ət

250

8.

Balıq

120

9.

Bitki yağı

20

10.

Kərə yağı

50

11.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

400

80

12.

Xama

30

13.

Kəsmik

30

14.

Pendir

20

15.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

16.

Şəkər

70

17.

Xörək duzu

20

18.

Cem (povidlo)

20

19.

Çay

2

20.

Təbii qəhvə

3

21.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

22.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

23.

Xardal tozu

0,3

24.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

25.

Tomat pastası

6

26.

Quru xəmir mayası

3

27.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

800

 

- kartof

500

- kələm

130

- çuğundur

30

- yerkökü

50

- soğan

50

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

40

28.

Qurudulmuş meyvələr

20

29.

Təzə meyvə və yaxud meyvə şirəsi

200

30.

Vitamin preparatı “Heksavit”

1

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin hərbi lisey kursantları;

1.2. hərbi lisey təhsil müəssisələrinə qəbul imtahanları vermək üçün gəlmiş və kazarma şəraitində olan namizədlər məktəbə gəldikləri gündən.

2. İş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

7 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin xüsusi təyinatlı dəstələrinin, Azərbaycan Ordusunun əməliyyat (komando) briqadalarının ərzaq payı [23]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

1.

1-ci növ buğda unundan bişirilmiş ağ çörək

750

2.

2-ci növ buğda unu

10

3.

Müxtəlif yarmalar

120

4.

Makaron məmulatları

40

5.

Ət

300

6.

Kolbasa

30

7.

Balıq

90

8.

Bitki yağı

40

9.

Kərə yağı

40

10.

İnək südü

və ya qatılaşdırılmış şəkərli süd

200

40

11.

Xama

30

12.

Pendir

20

13.

Toyuq yumurtası (ədədlə)

1

14.

Şəkər

70

15.

Xörək duzu

20

16.

Cem (povidlo)

20

17.

Çay

2

18.

Təbii qəhvə

2

19.

Müxtəlif ədviyyat (istiot, sarıkök, zəfəran və s.)

0,3

20.

Xardal tozu

0,3

21.

Dəfnə yarpağı və ya qurudulmuş göyərti

0,3

22.

Sirkə və ya müxtəlif souslar

2

23.

Tomat pastası

6

24.

Kartof və tərəvəz, cəmi:

940

 

- kartof

600

- kələm

120

- çuğundur

30

- yerkökü

40

- soğan

50

- xiyar, pomidor, turşu, göyərti

100

25.

Təzə meyvə və yaxud meyvə şirəsi

200

26.

Qurudulmuş meyvələr

20

27.

Zeytun

10

28.

Şokolad

10

29.

Ləpə (qoz, fındıq, kişmiş)

20

30.

Halva

20

31.

Vitamin preparatı “Heksavit”

1

 

Qeydlər:

 

1. Bu Norma üzrə dövlət hesabına aşağıdakı şəxslər təmin edilsinlər:

1.1. Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Ordusunun əməliyyat (komando) briqadalarının, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin xüsusi təyinatlı qüvvələrinin, həmçinin Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Təhlükəsizlik Xidmətinin Milli Qvardiyasının Fəxri Qarovul taborunun zabit, gizir, müddətdən artıq həqiqi hərbi xidmət və müddətli hərbi qulluqçuları. [24]

2. İş günü hesab olunmayan bayram günlərində normanın dəyərinin 30 faizi həcmində əlavə ərzaq payı verilir.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

8 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin və Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin kəşfiyyat qrupları üçün ərzaq payı [25]

 

NORMALARI*

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1.

Qalet (50 qr. paketlərdə)

400

2.

Mal əti konservi

338

3.

Ət-bitki konservi

500

4.

Kolbasa

100

5.

Şokolad

40

6.

Qurudulmuş meyvə (kişmiş)

20

7.

Konfet (müxtəlif)

120

8.

Cem (povidlo)

40

9.

Ləpə (qoz, fındıq)

60

10.

Çay birdəfəlik xüsusi paketdə

2

11.

Qəhvə birdəfəlik xüsusi paketdə (şəkərsiz)

2

12.

Əlsilən (nəmli və ətirli salfet)

15 ədəd

13.

Portativ hərbi yanacaq dəsti kibrit ilə

o cümlədən:

- altlıq

- yandırma lövhəsi

- quru yanacaq

1 dəst

 

1 ədəd

1 ədəd

4 ədəd

14.

Vitamin preparatı (komplevit)

1 ədəd

15.

Sutəmizləyici həb

1 ədəd

 

*Bu Norma ilə kəşfiyyatçılar, kəşfiyyat tapşırığını yerinə yetirməyə getdiyi gündən qayıtdığı günə kimi təmin edilirlər.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

9 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin ümumqoşunları və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinin üçün quru ərzaq payı [26]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

1 nəfər üçün gündəlik ərzaq norması

(qramla)

1.

Qalet (50 qr. paketlərdə)

300

2.

Mal əti konservi

338

3.

Ət-bitki konservi

500

4.

Qənd (rafinad)

120

5.

Çay (birdəfəlik xüsusi paketlərdə)

3

6.

Cem (povidlo)

40

7.

Əlsilən (nəmli və ətirli salfet)

15 ədəd

8.

Birdəfəlik çəngəl

3 ədəd

9.

Birdəfəlik çay qaşığı

3 ədəd

10.

Birdəfəlik stəkan

3 ədəd

11.

Portativ hərbi yanacaq dəsti, kibrit ilə

o cümlədən:

- altlıq

- yandırma lövhəsi

- quru yanacaq

1 dəst

 

1 ədəd

1 ədəd

4 ədəd

12.

Vitamin preparatı (komplevit)

1 ədəd

13.

Sutəmizləyici həb

1 ədəd

14. [27]

Ciyər paşteti

150

15.

Qatılaşdırılmış şəkərli süd

100

 

Qeydlər:

 

1. Quru ərzaq payı dəsti şəxsi heyətə isti xörək hazırlamaq mümkün olmadığı hallarda verilir. Bu halda quru ərzaq payı 3 gündən artıq verilməməlidir.

2. Aviasiya hərbi hissələrində uçuş aparatlarının və vertolyotların ekipajları üçün qəza ehtiyatı yaradılır. Bu ərzaqların istifadəsinə yalnız qəza və məcburi eniş olduqda icazə verilir. Dəstlərin təzələnməsi hərbi hissə komandirinin planına əsasən aparılır.

 


 

Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

10 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinin ərzaq payları verilərkən məhsulların əvəz olunması [28]

 

NORMALARI*

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

Əvəz olunan ərzaq norması

(qramla)

Əvəz edən ərzaq norması

(qramla)

1

2

3

4

1.

1-ci növ undan bişirilmiş ağ çörək

100

 

 

- 1-ci növ buğda unundan hazırlanmış quru çörək ilə

 

50

 

- şirniyyat məmulatları, bulkalar ilə

 

50

 

- qaletlər ilə

 

50

 

- 1-ci növ buğda unu ilə

 

75

 

- əla növ buğda unundan çörək ilə

 

80

 

- 2-ci növ buğda unundan çörək ilə

 

110

2.

1-ci növ buğda unu

100

 

 

- müxtəlif yarmalar ilə

 

100

 

- makaron məmulatları ilə

 

100

 

- 2-ci növ un ilə

 

110

 

- manna yarması ilə

 

100

 

- düyü ilə

 

100

3.

Müxtəlif yarmalar

100

 

 

- düyü ilə

 

100

 

- makaron məmulatları ilə

 

100

 

- yarmalı, yarmalı - tərəvəzli

konsentratlar ilə

 

100

 

- kartof və tərəvəz (duzlu və təzə) ilə

 

500

 

- qurudulmuş tərəvəzlər ilə

 

100

 

 

- 1-ci yemək üçün ətsiz tərəvəz konservləri ilə

 

375

 

- 1-ci yemək üçün tərəvəz konservləri ilə

 

375

4.

Kartof və tərəvəz (duzlu və təzə)

100

 

 

- müxtəlif yarmalar ilə

 

20

 

- makaron məmulatları ilə

 

20

 

- qurudulmuş tərəvəzlər və qurudulmuş müxtəlif göyərtilər ilə

 

20

 

- qurudulmuş kartof ilə

 

20

 

- ətsiz 1-ci yemək üçün tərəvəz konservləri ilə

 

75

 

- qəlyanaltılıq konservləri ilə

 

75

 

- soğan ilə

 

100

 

- sarımsaq ilə

 

50

 

- göy soğan ilə

 

200

 

- müxtəlif təzə göyərtilər ilə

 

100

 

- badımcan, bibər, göy lobya ilə

 

100

 

- yarma konsentratları ilə [29]

 

20

5.

Sıxılmış maya

100

 

 

- qurudulmuş maya ilə

 

100

6.

Ət - mal, qoyun, quş

100

 

 

- sümüksüz ət ilə

 

80

 

- içalat 1-ci dərəcəli ilə

 

100

 

- içalat 2-ci dərəcəli ilə

 

300

 

- qaxac ət ilə (yarı qaxac vetçina və

kolbasa)

 

60

 

- bişmiş kolbasa və sosis ilə

 

80

 

- quş əti (içalatı çıxarılmış və ya

yarı çıxarılmış) ilə

 

120

 

- müxtəlif ət konservləri ilə

 

75

 

- müxtəlif başsız balıq

 (dondurulmuş, soyudulmuş, duza

 qoyulmuş) ilə

 

150

 

- müxtəlif balıq konservləri ilə

 

120

 

- pendir ilə

 

60

7.

Vetçina, kolbasa yarı qaxac

100

 

 

- bişirilmiş kolbasa ilə

 

260

 

- qaxac ət ilə (yarı qaxac vetçina və

kolbasa)

 

200

 

- pendir ilə

 

160

 

- ət ilə

 

160

8.

Balıq başsız

100

 

 

- başlı balıq ilə

 

130

 

- başlı siyənək (qaxac və duzlu) ilə

 

100

 

- başlı duzlanmış və hisə verilmiş

balıq ilə

 

75

 

- müxtəlif balıq konservləri ilə

 

80

 

- balıq filesi ilə

 

70

 

- qəlyanaltı tərəvəz konservləri ilə

 

120

 

- pendir ilə

 

40

 

- ət konservi ilə** [30]

 

50

9.

Bitki yağı

100

 

 

- piy ilə

 

100

10.

İnək südü

100

 

 

- quru süd ilə

 

15

 

- qatılaşdırılmış şəkərli süd ilə

 

20

 

- qatılaşdırılmış şəkərsiz süd ilə

 

30

 

- qəhvə ilə və ya kakao ilə

 

20

 

- qaymaq, xama ilə

 

20

 

- balıq ilə

 

60

 

- kərə yağı ilə

 

5

 

- kəsmik ilə

 

30

 

- pendir ilə

 

20

11.

Yumurta

1 ədəd

 

 

- yumurta tozu ilə

 

15

 

- ət ilə**

 

50

12.

Şəkər

100

 

 

- peçenye ilə

 

100

 

- şokolad, karamel ilə

 

50

 

- mürəbbə, cem, povidlo ilə

 

140

13.

Şokolad

100

 

 

- təbii qəhvə ilə

 

150

 

- bal ilə

 

160

 

- kakao tozu ilə

 

150

14.

Peçenye

100

 

 

-1-ci növ buğda unundan bişirilmiş qalet ilə

 

100

 

- şəkər ilə

 

100

 

- vafli ilə

 

85

15.

Tomat pastası

100

 

 

- tomat püresi ilə

 

200

 

- tomat sousu ilə

 

100

 

- tomat şirəsi ilə

 

100

16.

Təzə meyvə

100

 

 

- qarpız ilə

 

300

 

- qurudulmuş meyvə ilə

 

20

 

- qurudulmuş giləmeyvələr ilə

 

20

 

- təzə giləmeyvələr ilə

 

100

 

- yemiş ilə

 

200

 

- konservləşdirilmiş kompotla

 

50

 

- meyvə şirələri ilə

 

100

 

- kisel konsentratı ilə

 

30

 

- mürəbbə, cem, povidlo ilə

 

20

 

- tomat şirəsi ilə

 

300

17.

Meyvə və giləmeyvə şirəsi

100

 

 

- şəkər ilə

 

30

 

- süd ilə

 

100

 

- quru meyvə ilə

 

20

18.

Qurudulmuş meyvə

100

 

 

- kisel konsentratı ilə

 

150

 

- şəkər ilə

 

75

 

- qurudulmuş giləmeyvə ilə

 

100

 

- meyvə şirələri ilə

 

500

 

- təzə meyvə ilə

 

500

 

- çay ilə

 

3

19.

Təbii qəhvə

100

 

 

- tez həll olunan qəhvə ilə

 

40

 

- qəhvə içkiləri ilə

 

200

 

- kakao tozu ilə

 

100

 

- çay ilə

 

25

20.

Çay

100

 

 

- qəhvə içkisi ilə

 

800

21.

Xardal tozu

100

 

 

- hazır xardalla

 

600

22.

Sirkə

100

 

 

- sirkə cövhəri ilə

 

5

23.

Xama

100

 

 

- təzə süd ilə

 

300

 

- kəsmik ilə

 

150

 

- pendir ilə

 

100

24.

Pendir

100

 

 

- süd ilə

 

400

 

- kəsmik ilə

 

150

 

- xama ilə

 

100

 

- qatılaşdırılmış şəkərli süd ilə

 

80

25.

Kəsmik

100

 

 

- süd ilə

 

300

 

- xama ilə

 

66

 

- pendir ilə

 

66

26.

Ət-bitki konservləri

250

 

 

- ət

- bitki yağı

- yarma

 

100

10

85

27. [31]

2-ci növ buğda unu

100

 

- 1-ci növ buğda unu ilə

- kartof və tərəvəz ilə

- müxtəlif yarma ilə

- yarma konsentratları ilə

 

90

500

100

100

28.

Birlikdə:

- ət

- bitki yağı

- yarma, un və tərəvəzlər (yarma hesabı ilə)

 

50

10

86

 

Konservləşdirilmiş 1-ci yeməklər

 

350

29.

Birlikdə:

- ət

- bitki yağı

- yarma, un və tərəvəzlər (yarma hesabı ilə)

 

150

10

86

 

Konservləşdirilmiş 2-ci yeməklər

 

350

 

*Birbaşa əvəzetmələrə icazə verilir. Əks əvəzetmələr yuxarı orqanın ərzaq xidməti rəisinin icazəsi ilə aparılmalıdır. Çoxnövlü əvəzetmə qadağandır.

**Hərbi hissələrin (bölmələrin) yerləşdiyi yerdən asılı olaraq, çatdırılması çətin olduğu hallarda yuxarı orqanın ərzaq xidməti rəisinin icazəsi ilə əvəz olunur.

 


Azərbaycan Respublikası Nazirlər

Kabinetinin 2013-cü il 8 yanvar

tarixli 2 nömrəli qərarı ilə

təsdiq edilmişdir

 

11 nömrəli əlavə

 

Azərbaycan Respublikası Silahlı Qüvvələrinin, Azərbaycan Respublikasının qanunvericiliyinə uyğun olaraq yaradılmış başqa silahlı birləşmələrin və Azərbaycan Respublikası Daxili İşlər Nazirliyinin sıravi və rəis heyətinə müalicə ərzaq payları verilərkən məhsulların əvəz olunması [32]

 

NORMALARI

 

Sıra

№-si

Ərzaq məhsullarının adı

Miqdarı

(qramla)

Xəstə qrupları üçün əvəzetmələrə icazə verilir

əvəz olunan məhsul

əvəzedici məhsul

1

2

3

4

5

1.

1-ci növ buğda unundan çörək

100

 

xəstələrin bütün kateqoriyaları üçün

 

əvəz olunsun:

 

 

 

 

- 1-ci növ buğda unu, manna və müxtəlif yarmalar ilə

 

75

 

2.

1-ci növ buğda unu

100

 

xəstələrin bütün kateqoriyaları üçün

 

əvəz olunsun:

 

 

 

 

- əla növ buğda unu ilə

 

95

 

3.

Müxtəlif yarmalar

100

 

xəstələrin bütün kateqoriyaları üçün

 

əvəz olunsun:

 

 

 

 

- manna yarması ilə

 

100

 

4.

Ət

100

 

xəstələrin bütün kateqoriyaları üçün

 

əvəz olunsun:

 

 

 

 

- kəsmik ilə

 

300

 

5.

Balıq

100

 

xəstələrin bütün kateqoriyaları üçün

 

əvəz olunsun:

 

 

 

 

- kəsmik ilə

 

200

 

6.

Bitki yağı

100

 

xəstələrin bütün kateqoriyaları üçün

 

əvəz olunsun:

 

 

 

 

- kərə yağı ilə

 

60

 

7.

Müalicəvi ərzaq payının bütün ərzaqları əvəz olunsun:

 

 

0 №-li pəhrizə

ehtiyacı olan xəstələr üçün

 

a) təbii meyvə və ya giləmeyvə şirələri ilə:

 

250

 

 

- kartof nişastası ilə

 

10

 

 

- çay ilə

 

2

 

 

- şəkər ilə

 

70

 

 

- qurudulmuş meyvə ilə

 

20

 

 

- kərə yağı ilə

 

5

 

 

b) təbii meyvə və ya giləmeyvə şirələri ilə

 

200

0b №-li pəhrizə ehtiyacı olan xəstələr üçün

 

- kartof nişastası ilə

 

10